Noda ing untu: panyebab, jinis lan cara mbusak noda waos

Noda ing untu minangka masalah sing umum banget bisa duwe asal saka macem-macem sabab. Gumantung saka asal-usule, bisa uga dadi masalah estetika utawa masalah refleksi saka sawetara masalah kesehatan.

Ing artikel iki sampeyan bakal nemokake iku jinis noda waos ana, amarga saben wong diprodhuksi lan apa solusi bisa.

Jinis Noda ing Untu miturut Asal-usule

Reregetan Utamane diklasifikasikake dadi rong jinis, sanajan ing saben siji bisa uga ana beda-beda gumantung saka werna lan alasan sing nyebabake. Kita arep kanggo ndeleng apa lagi lan banjur kita bakal weruh ing liyane rinci ing bisa nimbulaké, carane nyegah, lan perawatan kanggo saben.

Sampeyan bisa milih sampeyan: Noda putih ing untu

Noda lumahing

Kaya jenenge, biasane katon ing permukaan untu utawa ing antarane untu. Titik iki, umume putih utawa coklat peteng, sing paling umum lan biasane katon dening kebiasaan mangan sing ora apik lan / utawa kebersihan gigi. Noda jinis iki nanggapi kanthi apik kanggo ngresiki dental biasa lan nyikat nganggo odol pemutih.

Noda Intrinsik

Noda intrinsik minangka bagéan saka struktur untu lan padha sing paling umum. Kita uga bisa nemokake ing macem-macem warna, putih, coklat utawa malah abu-abu. Padha mbentuk saka njero waos ing lumahing lapisan untu kang atos lan biasane katon ing wangun garis. Ing panggunaan fluoride sing berlebihan uga wis digandhengake karo jinis masalah iki, utamane ing bocah-bocah

Penyebab Noda Gigi

Kaya sing wis dakkandhakake ing wiwitan, ana sawetara sabab sing bisa nyebabake munculé noda ing untu:

1.- Karesikan Lisan Ora Tuntas

Kaya ing akeh liyane masalah lisan, ing kebersihan oral sing ora apik, piyambak utawa ing kombinasi karo faktor liyane, punika sabab utama munculé noda ing untu.

2.- Kebiasaan mangan

Yen untu diwarnai kuning, bisa uga amarga panganan sing nyebabake noda utawa ngandhut asam sing mengaruhi lapisan untu kang atos. Mbilas tutuk nganggo banyu sawise nggunakake zat kasebut bakal nyuda karusakan sing disebabake:

  • Kopi lan teh
  • Anggur abang
  • Kari
  • Saos tomat
  • Bayas
  • Saos kedhele
  • Cuka balamik
  • Kuwate
  • Ombenan karbonat
  • Jeruk lan jus
  • ombenan olahraga
  • Panganan sugary
  • Pemanis buatan
  • Anggur putih lan omben-omben alkohol liyane.

3.- Tembakau

Udud ndadekake untu dadi kuning utawa malah ireng amarga tar, nikotin, lan bahan kimia liyane ing kumelun. Iki seep menyang pori-pori lapisan untu kang atos untu, dirtying werna alam. Panaliten taun 2005 nemokake manawa 28% perokok ngalami owah-owahan warna untu sing moderat nganti abot, dibandhingake karo 15% non-perokok.

4.- Sepuh

Iku alam kanggo untu dadi kuning minangka umur. Iki amarga lapisan enamel protèktif dadi luwih tipis, nuduhake luwih akeh dentin kuning ing ngisor.

5.- Motif Genetik

Variasi genetik bisa mengaruhi warna untu lan porositas enamel, lan lapisan untu kang keropos luwih rentan kanggo pewarnaan. Yen sampeyan duwe untu kuning ing salawas-lawase, wong tuwa sampeyan bisa disalahake.

6.- Narkoba

Sawetara antibiotik kayata tetracycline lan amoxicillin padha bisa mengaruhi werna untu, utamané ing bocah cilik. Ing obat sing diwènèhaké kanggo wong diwasa kanggo alergi lan tekanan darah tinggi padha uga bisa duwe efek sisih iki. Pasien sing ngalami kemoterapi utawa terapi radiasi kanggo kanker padha uga bisa nemokake sing untu dadi coklat.

7.- Penyakit

Penyakit tartamtu, utamane sing mengaruhi ati, padha bisa nyebabake untu discolored.

8.- jotosan utawa Bruxism

Contone, sing karusakan disebabake tiba Bisa ngganggu pembentukan enamel ing bocah cilik sing untune isih berkembang. Sama-sama trauma uga bisa nimbulaké discoloration saka untu diwasa. Kaya pukulan, ing mecah untu Bisa nyebabake owah-owahan sing nyebabake owah-owahan warna utawa pewarnaan untu.

Carane mbusak reregetan ing untu

Pilihan perawatan kanggo mbusak reregetan lan whiten untu Padha beda-beda gumantung saka sabab saka discoloration lan bisa uga kalebu:

Ngarep untu whitening

Antarane pangobatan ngarep kanggo whitening untu kita bisa nemokake:

1.- Odhol whitening

Ing pasar ana odhol con agen bleaching sing mbantu nyuda noda waos. Khasiat produk kasebut dibantah, sanajan iku cara sing bisa kita coba ing omah kita dhewe kasus entheng.

2.- Waterpik Dental Irrigator

Perusahaan terkemuka ing kebersihan mulut bubar dirilis irrigator oral sing ngemot agen pemutih kanggo mulihake sumorot untu kita. Gumantung ing merek, sawetara untu dipikolehi 25% luwih putih tinimbang karo cara sikat tradisional.

Temokake ing kene: Waterpik Dental Irrigator

3.- perawatan whitening ngarep

Ing pasar kita uga bisa nemokake beda pangobatan saka bahan whitening utawa malah nggunakake cahya. Sadurunge nggunakake salah sawijining cara kasebut, disaranake supaya sampeyan ngerti kanthi becik, amarga kadhangkala obat kasebut bisa luwih elek tinimbang penyakit kasebut.

Amarga obsesi saiki kanggo eseman sing sampurna, akeh perusahaan njupuk keuntungan kanthi nggawa menyang pasar produk sing diragukan efektifitas lan bisa nyebabake efek samping. Iki minangka sing paling dihargai dening pangguna:

Top Sales No Paket Pemutih Gigi...
Kanthi diskonTop Sales No Bledras Whitening Kit...

4.- Obat Ngarep liyane

Ing internet kita bisa nemokake akeh artikel kanthi asumsi obat ngarep efektif marang noda waos. On dentalirrigator.pro kita tansah maringi pitutur marang kowe konsultasi karo sampeyan dokter gigi babagan perawatan kasebutminangka padha bisa mbebayani kanggo lapisan untu kang atos, gums, utawa bagean liyane saka growong lisan. Pangobatan omah sing paling misuwur sing kita deleng yaiku:

  • Disikat nganggo Sodium Bicarbonate
  • Gunakake hidrogen peroksida utawa hidrogen peroksida
  • Nggunakake Cuka Apple Cider
  • Karbon Aktif
  • Lempung Kaolin
  • Kulit woh

Reresik dental

Iku cara sing luwih cepet lan luwih gampang kanggo mbusak reregetan disebabake akumulasi saka tungkak waos sing wis nyebabake tartar. Iku prosedur saka scraping mekanik biasane ditindakake dening a hygienist dental.

Whitening profesional

El whitening untu profesional adhedhasar tumindak a agen kimia, biasane digabungake karo fotoaktivasi, sing ngidini kanggo njupuk mbandingake whiter saka untu. Iki asil perawatan estetis cukup efektif lan aman, yen wis rampung kanthi bener.

Panggonan Veneer

Ana kasus nalika noda ora bisa dicopot lan kita kudu milih veneer. veneers dental ora luwih saka porselen utawa potongan resin sing dilebokake ing waos, ndhelikake noda utawa cacat ing waos.

Carane Nyegah noda Dental

Ora kabeh noda waos bisa dihindari, nanging sepisan maneh ing kebersihan lisan sing bener lan kebiasaan mangan kita kanggo nyegah sing paling umum.

Apa penting nggunakake sikat gigi saben dina kanthi cara sing bener lan nglengkapi kanthi nggunakake dental floss utawa irrigator oral. Sampeyan uga disaranake nyuda konsumsi panganan utawa zat sing mbebayani, uga nindakake a mouthwash karo banyu sawise konsumsi.

Kajaba iku, minangka cara nyegah iki lan masalah liyane, dianjurake kanggo pindhah menyang dokter gigi kanggo nindakake review paling saben nem sasi.


Pira sampeyan pengin mbuwang irigasi dental?

Kita nuduhake sampeyan pilihan sing paling apik karo anggaran sampeyan

50 €


* Pindhah panggeser kanggo beda-beda rega

Deja un comentario

*

*

  1. Tanggung jawab kanggo data: AB Internet
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.