20 sëmundjet më të zakonshme të gojës

Goja jonë mund të ndikohet nga sëmundjet në cilëndo nga zonat që e formojnë atë: dhëmbë, gjuhë, buzë, qiellzë, etj. Zbuloni cilat janë më të zakonshmet, shkaqet e tij, mënyrat për t'i parandaluar ato, simptomat dhe trajtimet e mundshme.

>> Zbuloni më të mirat për të shmangur dhe zgjidhur problemet orale: Irrigator dentar <<

Edhe pse shumë prej tyre janë të lehta, është e rëndësishme që ato të trajtohen siç duhet në mënyrë që të mos përkeqësohen dhe të çojnë në sëmundje më të rënda, të cilat mund të dëmtojnë edhe organe të tjera të trupit tonë. Ne ju rekomandojmë që gjithmonë të konsultoheni me mjekun tuaj nëse mendoni se mund të keni ndonjë prej tyre.

6 sëmundjet kryesore të dhëmbëve dhe mishrave të dhëmbëve

Ka sëmundje të ndryshme që prekin dhëmbët dhe mishrat e dhëmbëve, por këto janë 6 problemet më të zakonshme.

karies

Prishja e dhëmbëve është një infeksion bakterial që sulmon dhe shkatërron substancën më të fortë në trup, smaltin e dhëmbëve dhe atë prek më shumë se 90 për qind të popullsisë së botës. Nëse nuk zbulohet dhe trajtohet herët, do të vazhdojë të thellohet në dhëmb, duke prekur pjesë dhe inde të tjera si dentina, pulpa dentare dhe nervi. Në fazën përfundimtare mund të shkaktojë a inflamacion i dhimbshëm dhe shkatërrojnë plotësisht dhëmbin.

Kavitetet dentare mund të shoqërohen me shkaqe gjenetike ose ndaj faktorëve të ndryshëm të jashtëm, si p.sh dietë e dobët, marrja e medikamenteve ose higjiena e dobët e dhëmbëve.

Higjiena e duhur është thelbësore për të parandaluar prishjen e dhëmbëve, përshtatur gjithmonë me nevojat e çdo individi. Në rast vuajtjeje ekzistojnë trajtime të ndryshme që ndryshojnë në varësi të fazës në të cilën ndodhet: mbushja, endodoncia dhe heqja e copës.

malcim nullesh

Gingiviti është një pezmatimi i mishrave të dhëmbëve prodhuar nga akumulimi i biofilm oral (pllakë bakteriale). Zakonisht është lehtësisht i dukshëm sepse shkakton skuqje, butësi dhe madje edhe gjakderdhje të mishrave të dhëmbëve. Gingiviti është një nga sëmundjet më të zakonshme të gojës, me incidencë e lartë në popullatën e rritur.

Mund të ndodhë si në dhëmbët e vet ashtu edhe tek implantet, duke pasur një rëndësi të madhe, edhe një herë zakonet e të ushqyerit dhe higjiena e dhëmbëve. Është një sëmundje e kthyeshme, por kjo mund të çojë në periodontitis në rast se nuk trajtohet si duhet.

Periodontiti ose piorreja

La periodontitis karakterizohet nga pamja e skuqje, ndryshime të strukturës, gjakderdhje dhe largim të mishrave të dhëmbëve. Në fazat më të avancuara të sëmundjes mund të shfaqet Mbytja dhe lëvizshmëria e dhëmbëve, madje edhe humbja e dhëmbëve.

I gjithë periodontiti vjen nga përkeqësimi i gingivitit, edhe pse gingiviti nuk është gjithmonë i rënduar, duke çuar në piorre. Origjina është e njëjtë me gingivitin dhe ka faktorë që rrisin rrezikun, si p.sh pirja e duhanit, infeksionet akute ose të zgjatura, diabeti, disa barna, ndryshime hormonale apo edhe stresi.

Për të luftuar periodontitin, ndërhyrja e një specialisti është thelbësore dhe zakonisht është e nevojshme kombinimi i trajtimeve mekanike dhe kimike, qëllimi i të cilit është eliminimi efektiv i pllakës bakteriale.

Njollat ​​dentare

Është shumë e zakonshme që dhëmbët të zhvillojnë papërsosmëri të vogla që ndonjëherë tregojnë një problem shëndetësor dhe herë të tjera janë thjesht estetike. Mund të jetë nga origjinë e jashtme, të cilat do të ishin depozitat sipërfaqësore dhe të buta, ose origjinën e brendshme, cilat janë ato që kanë origjinën brenda pjesës dentare dhe që janë pjesë e strukturës së saj.

Njollat ​​sipërfaqësore zakonisht shkaktohen nga higjiena e dobët e dhëmbëve dhe nga substanca të caktuara si p.sh kafe, duhan, çaj, etj... Shkaku i depozitave të buta është gjithashtu higjiena e dobët e gojës, e cila mund të evoluojë në gurit. Nga ana tjetër, njollat ​​e brendshme mund të shkaktohen nga medikamente, keqformime, mungesë të ndonjë lënde në trup ose plakje të parakohshme.

Njollat ​​e jashtme trajtohen me a pastrimi profesional i dhëmbëve ose zbardhja e dhëmbëve, sipas origjinës dhe madhësisë së tyre. Nëse trajtimet nuk janë të mjaftueshme, ose nëse njollat ​​janë të brendshme, zgjidhja e zakonshme është përdorimi i fasetat dentare për t'i fshehur ato.

>> Shihni më shumë rreth njollave të dhëmbëve <<

Bruksizëm

Bruksizmi i referohet zakoni i shtrëngimit të dhëmbëve të sipërm dhe të poshtëm në mënyrë të pandërgjegjshme dhe të pavullnetshme, si gjatë ditës ashtu edhe gjatë natës. Kjo kërcitje mund të prishë dhëmbët dhe të shkaktojë probleme të tjera si p.sh dhimbje koke ose dhimbje muskulore në zonën e qafës, nofullës dhe/ose veshit. Është e zakonshme që individi të mos e dijë se ka bruksizëm derisa një person tjetër t'i paralajmërojë se dhëmbët e tyre kërcitin ose derisa dentisti ta zbulojë atë.

Shkaqet e bruksizmit nuk janë plotësisht të qarta, megjithëse zakonisht lidhet me stresi dhe gjendje të ndryshme ankthi. Bruksizmi ka qenë gjithashtu i lidhur me një predispozicion gjenetik dhe me alergji të caktuara.

Trajtimi për bruksizmin konsiston në përdorimin e a splinta e shkarkimit ose mbrojtëse e gojës Ai ngadalëson prishjen e dhëmbëve dhe lehtëson simptomat e tjera. Gjithashtu shpesh rekomandohet përmirësimi i disa zakoneve që ndihmojnë në reduktimin e gjendjeve të stresit ose ankthit.

Pllakë dentare

Pllaka dentare përbëhet nga një akumulimi i komuniteteve mikrobike në një matricë ndërqelizore. Nga ana e saj, matrica është një kornizë organike që formohet nga vetë bakteret, nga mbetjet e tyre dhe ato të polisaharideve. Kjo matricë mbulon pjesët dentare dhe është streha par excellence e bakteret kariogjene.

Ashtu si me sëmundjet e mëparshme, prania e saj mund të krijohet nga disa faktorë. Edhe pse trashëgimia gjenetike luan një rol të rëndësishëm, a higjiena e dobët e dhëmbëve apo teprica në konsumimin e disa ushqimeve si kafeja apo sheqeri janë zakonisht shkaktarët kryesorë të paraqitjes së saj.

Shmangni formimin e tyre është mënyra më e mirë për të parandaluar sëmundje më të rënda si p.sh prishja e dhëmbëve ose gingiviti. Alternativa më e mirë për të parandaluar pllakën dentare është ruajnë higjenën optimale të dhëmbëve dhe vizitoni rregullisht dentistin.

>> Shihni më shumë rreth Pllakës Dentare <<

7 sëmundjet më të zakonshme të gjuhës

sëmundjet e gjuhës

La gjuhë është një organ muskulor, sëmundjet më të zakonshme të të cilit janë:

Plagë ose plagë në gjuhë:

Plagët, të njohura edhe si plagët e kancerit, janë lezione të ngjashme me ulçerën me formë të rrumbullakosur ose ovale. Ata marrin një ngjyrë të bardhë dhe zakonisht kanë një skuqje të lehtë rreth tyre. Ato ndryshojnë në madhësi dhe janë burim dhimbjeje dhe shqetësimi.

Shkaqet e saj janë shumë të ndryshme dhe nuk kufizohen në higjienën e dobët. Plagët në gjuhë mund të shkaktohen gjithashtu nga sistemi imunitar i dobët ose nga a pickim aksidental brenda gojës sonë. Pamja e saj shoqërohet edhe me stresin që krijohet në përditshmërinë tonë.

Nga fusha e parandalimit, probabiliteti i shfaqjes së tij mund të zvogëlohet duke pasur një dietë më të mirë dhe higjienë orale. Në të njëjtën mënyrë, pasi ato shfaqen, janë të ndryshme medikamente antibiotike dhe anti-inflamatore që ndihmojnë në reduktimin e simptomave dhe eliminimin e pranisë së tyre brenda zgavrës me gojë.

Leukoplakia

Leukoplakia është një lloj lezioni oral që përbëhet nga një rritje e pllakës së bardhë në disa epitel, në këtë rast në gjuhë. Kjo lloj pllake nuk mund të hiqet duke zvarritur furçën. Pamja e saj lidhet kryesisht me duhanin dhe alkoolin, por shkaku i disa prej varianteve të tij është i panjohur.

Në disa raste kur leukoplakia është shkaktuar nga pirja e duhanit, zgjidhja e saj ka qenë në reduktimin ose ndalimin e konsumit të tyre. Edhe pse është një sëmundje që përfshin ndryshime në qelizat me keratin, mund të prekë edhe trupat jo të keratinizuar si gjuha ose dyshemeja me gojë.

Para shfaqjes së leukoplakisë rekomandohet frekuentimi me një dentist ose onkolog duke qenë se pamja e tij mund të ngatërrohet me disa lloje kanceri që shfaqen në gojë. Për këtë ne rekomandojmë kryerja e një biopsie të indit të prekur.

Kandidiaza orale ose muguet:

Kandidiaza është një sëmundje infektive e gojës shkaktari kryesor i të cilit është myku Candida albicans. Simptoma e saj karakteristike është shfaqja e lezioneve të bardha në gjuhë dhe ato mund të shtrihen në të gjithë zgavrën e gojës, madje duke arritur deri në fyt ose buzë.

Shkaqet e infeksionit maja përfshijnë një sistem imunitar të dobët, efektet anësore të marrjes së antibiotikëve dhe diabeti. Një sistem imunitar i dobësuar lejon përhapjen e patogjenëve ndërsa disa antibiotikë krijojnë një çekuilibër në bakteret që bashkëjetojnë në trupin tonë.

Diabeti gjithashtu luan një rol të rëndësishëm pasi nivelet e larta të sheqerit në gjak lehtësojnë përhapjen e diabetit. Candida albicans. Është e rëndësishme të sqarohet se nuk është sëmundje seksualisht e transmetueshme dhe kjo mund të trajtohet lehtësisht me agjentë antimykotikë oralëtë tilla si gargarë, shurupe ose tableta që treten në gojë.

Gjuhë Gjeografike

E ashtuquajtura gjuhë gjeografike është a lloji i glossitit dhe merr emrin më të saktë të glositi migrator beninj. Ai përbëhet nga një inflamacion beninj i gjuhës, zakonisht pa dhimbje, i karakterizuar nga një grup zonash të pa grumbulluara, vendndodhjet e të cilave ndryshojnë vendet.

Ashtu si me sëmundjet e tjera, shkaqet e saj janë të ndryshme dhe objekt debati. Disa ekspertë theksojnë përcaktuesit gjenetikë ndërsa të tjerë tregojnë për një korrelacion midis niveleve hormonale me fillimin e sëmundjes. Po kështu, ekspertë të tjerë vënë në dukje një marrëdhënie me mungesa e vitaminës në trup.

Sa i përket trajtimit të tij, ai nuk është vërtet i nevojshëm. Kjo është për shkak se glossiti migrator beninj largohet vetë. Megjithatë, mund të reduktohet dhe të shmanget përmirësimin e higjienës orale dhe simptomat e tij gjithashtu mund të trajtohen me disa Topike orale me bazë steroide ose me disa lloje të antihistamines.

Glossitis

Glossitis është një infeksion akut që ndodh në gjuhë. Disa simptoma janë skuqja e gjuhës, dhimbja dhe lëmimi i sipërfaqes së gjuhës. Ky inflamacion i rëndë shkakton shqetësime në procesin e përtypjes, përveç që gjuha bëhet shumë më e ndjeshme ndaj ushqimeve irrituese.

Një faktor i zakonshëm që shkakton dhe mban glossitis është një lloj dëmtimi si p.sh një djegie ose pickim. Megjithatë, mund të shfaqet edhe me rastin e një reaksion alergjik para një produkti të higjienës orale, për infeksionet o ushqime ose produkte irrituese (ushqim pikant, cigare, etj).

Mënyrat për të trajtuar glositisin janë të shumta, megjithatë gjëja e parë që rekomandohet është një konsultë dentare. Disa nga zgjidhjet e këtij problemi janë larjet e gojës me antiseptikë oralë, konsumimi i acidit askorbik dhe konsumimi i vitaminave, si drejtpërdrejt ashtu edhe nëpërmjet frutave, perimeve dhe perimeve.

Kanceri i gjuhës

Kanceri i gjuhës është një lloj kanceri që e ka origjinën në qelizat e gjuhës. Ka të paktën dy mënyra se si shfaqet: në gojë dhe në fyt. Kur paraqitet në nivelin e gojës, mund të diagnostikohet më lehtë dhe madje mund të hiqet me më pak komplikime.

Nga ana tjetër, kur ndodh e njëjta gjë në nivelin e fytit, Zakonisht zbulohet në një pikë më të avancuar të evolucionit të saj, për të cilën trajtimi është më i ndërlikuar. Në të dyja rastet kanceri i fytit mund të ketë lidhje me papillomavirusin njerëzor, e cila nga ana tjetër mund të shërbejë për diagnozën e saj.

Trajtimi i këtij lloj kanceri konsiston kryesisht në nxjerrjen e tij. Megjithatë zakonisht shoqërohet me metoda të tjera si p.sh kimioterapia o radiotherapy. Në skenarët në të cilët kapërcehet ky lloj kanceri, ndonjëherë është e nevojshme të shkoni te një specialist për të rehabilituar aftësinë për të folur.

Sindroma Kawasaki

Sindroma Kawasaki është një sëmundje e fëmijërisë jashtëzakonisht e rrallë. Pavarësisht se nuk është sëmundje e fushës së gojës, ajo ka pasoja të rënda për gjuhën. Në përgjithësi, kjo sindromë konsiston në inflamacionin e mureve të enëve të gjakut të trupit, të cilat nga ana tjetër. shfaqet në gjuhë me skuqje dhe ënjtje.

Simptoma të tjera që shoqërojnë këtë sëmundje që prek kryesisht foshnjat nën 5 vjeç janë: Temperatura e lartë me kohëzgjatje më të madhe se 5 ditë, skuqje në sytë dhe pëllëmbët e duarve dhe këmbëve, djegie ose kruajtje në zonën gjenitale dhe ënjtje në nyjet limfatike në qafë.

Megjithëse komplikimet e saj konsiderohen të rralla, sëmundja mund të përparojë deri në një pikë fatale. Prandaj, trajtimi i menjëhershëm mjekësor është i nevojshëm kur zbulohet ndonjë nga simptomat. Pas çojeni foshnjën te një specialist Trajtimi zakonisht përbëhet nga administrimi i aspirinës dhe imunoglobulinave dhe shumë pushim derisa temperatura të ulet.

3 Sëmundjet më të zakonshme të buzëve

sëmundjet e buzëve

Sa për buzët, Këto janë 3 sëmundjet më të zakonshme që i prekin zakonisht:

Herpes buzësh

Plagë të ftohta është një patologji jashtëzakonisht e zakonshme e shkaktuar nga një virus. El Virusi Herpes Simplex Lloji 1 Është jashtëzakonisht i zakonshëm dhe në përgjithësi prek më shumë se gjysmën e popullsisë së një vendi. Kështu, marrja e një ftohjeje është po aq e mundshme sa edhe kapja e ftohjes së zakonshme.

Megjithatë, pavarësisht se është një patologji e tillë ngjitëse, plagët e ftohta nuk i prek të gjithë në mënyrë të barabartë. Efektet e të qenit bartës i virusit ndryshojnë tek çdo person, me disa shpërthime shumë të shpeshta, ndërsa të tjerët e kanë virusin në mënyrë asimptomatike. Në të njëjtën mënyrë, deri më tani nuk ka kurë për ftohjet.

Ajo që ekziston janë ilaçe për të lehtësuar simptomat dhe për të pakësuar shpeshtësinë e shpërthimeve. Disa nga këto janë antivirale që ngadalësojnë shfaqjen e lezioneve rreth buzëve. Të tjerët ndihmojnë në tharjen e këtyre lezioneve dhe zvogëlojnë dhimbjen që ato shkaktojnë.

Kanceri i buzëve

Ashtu si llojet e tjera të kancerit, kanceri i buzëve përkufizohet si shfaqja e qelizave kancerogjene në indet që korrespondojnë me gojën dhe buzët. Një shenjë ose simptomë e zakonshme e këtij lloji të kancerit është shfaqja e një plage ose mase, qoftë në buzë ose në një zonë të afërt të zgavrës me gojë. Një nga shkaqet që lidhet me pamjen e tij është përdorimi i duhanit.

Nëse zbulohet ndonjë lloj formimi jonormal në buzë ose në një zonë aty pranë, është më mirë shkoni menjëherë te një specialist për të kryer një biopsi në të cilën përcaktohet natyra e qelizave që e përbëjnë atë. Në rastet më të mira, kanceri mund të përjashtohet nga një lloj tjetër, dukshëm më pak serioz i sëmundjes orale.

Nëse konfirmohet kanceri i buzëve, zakonisht trajtohet heqja e qelizave të prekurasi dhe trajtim me kimioterapi dhe terapi rrezatimi dhe/ose administrimi i llojeve të ndryshme të medikamenteve për të luftuar sëmundjen dhe përparimin ose përsëritjen e saj të mundshme.

Keiliti

La cheilitis këndor Në popull njihet edhe si zëdhënëse o perleçe. Në thelb përbëhet nga një plagë e dhimbshme që ndodh në çarjet ose palosjet e buzëve. Një plagë e tillë përbëhet nga një dermatozë e zakonshme e cila paraqet inflamacion. Dhimbja e prodhuar theksohet nga fërkimi i vazhdueshëm kur flasim ose hamë.

Pavarësisht se nuk është shkaku i vetëm, më i zakonshmi është për shkak të veshja e aparateve ortodontike ose protezave. Ndodh kryesisht tek të moshuarit dhe tek fëmijët dhe lidhet me grumbullimin e pështymës në palosjet e buzëve. Një grumbullim i tillë gjeneron një maceracion në lëkurë, i cili nga ana tjetër çon në shfaqjen e çarjeve dhe ndotjen e tyre.

La boquera ka një kurë, por të njëjtën duhet të kryhet shpejt në mënyrë që efektet të mos jenë kronike. Gjëja e parë që duhet bërë është eliminoni atë që e shkakton atë, për shembull, kur vendoset një protezë dentare është e mundur që cheilitis këndor. Nëse dëmtimi është më i madh, mund të jetë e nevojshme që më pas të administrohen pomada antiinflamatore dhe antibiotikë.

Sëmundje të tjera të zakonshme të gojës

sëmundjet e gojës

Përveç atyre që u përmendën Këto janë probleme të tjera të zakonshme të zgavrës me gojë:

frymë me erë të keqe nga goja

Halitoza Është aroma e pakëndshme që lëshohet nga goja, ajo që ne zakonisht e njohim si erë e keqe. Gjëja e parë që duhet dalluar është se halitoza mund të ketë shkaqe orale dhe shkaqe ekstra-orale. Të parat lidhen me sasinë e pllakës bakteriale në zgavrën e gojës dhe praninë e kaviteteve dhe madje edhe konsumimin e cigareve apo ushqimeve të caktuara.

Nga ana e saj, halitoza me origjinë ekstra-orale lidhet me sëmundjet sistemike. Kjo do të thotë se mund të lidhet me një problem me sistemin e frymëmarrjes, të tretjes, mëlçisë ose veshkave. Megjithatë, lloji më i zakonshëm i halitozës sipas origjinës së saj është oral.

Në ato raste, zgjidhja konsiston në një higjienë orale më të mirë dhe më të kujdesshme. Kjo përfshin përdorimin e fillit me fill, pastruesin e gjuhës dhe shpëlarjen e gojës. Duke kryer higjienën orale sipas nevojave tona, është e mundur që halitoza të zvogëlohet në nivelin më të ulët derisa të zhduket. Rekomandohet gjithashtu një takim i rregullt te dentisti për të përjashtuar praninë e kaviteteve ose infeksione të tjera orale.

lyth

Human Papillomavirus (HPV) është një sëmundje seksualisht e transmetueshme që kur bie në kontakt me zgavrën e gojës mund të çojë në shfaqjen e disa llojeve të kancerit. Sidoqoftë, një proces i tillë nuk është aq i zakonshëm sa mund ta imagjinoni.

Janë të shumta rastet në të cilat trupi lufton virusin kur ai ndodhet në zonën orofaringeale. Në raste të tilla, virusi nuk mund të ndikojë në rritjen e qelizave të vendosura aty dhe pas një kohe ai zhduket pa shkaktuar dëme.

Megjithatë, në rastet kur virusi vazhdon dhe infekton personin, kjo Ju mund të kaloni nga të paturit e HPV-së në gojë në të paturit e një lloji kanceri në zgavrën me gojë. Në këto raste trajtimi duhet të jetë ai që korrespondon me trajtimin e kancerit. Nga ana e saj, Përhapja e papillomës mund të reduktohet vetëm nëpërmjet përdorimit të metodave penguese kontraceptive.

Plagë në mishrat e dhëmbëve

Plagët, të njohura edhe si plagë të kancerit, janë lezione orale që kanë një ngjyrë të bardhë në qendër dhe një kufi të kuqërremtë. Ato ndryshojnë në madhësi, ku më e madhja është më e vështira për t'u shëruar.

Plagët në mishrat e dhëmbëve si pjesët e tjera të gojës janë të dhimbshme, qofshin ato të vogla apo të mëdha. Megjithatë, këto mund të ndodhin në pjesët më të lagështa të gojës, kështu që eliminimi i tij do të jetë pak më i ngadalshëm.

Origjina e saj është e larmishme dhe Ato mund të shkaktohen si nga higjiena e dobët e gojës ashtu edhe nga mungesa e sistemit imunitar. Plagët përfundimisht largohen por Mund të jepen medikamente dhe pomada për të reduktuar simptomat dhe për të përshpejtuar procesin e rikuperimit.

Plagët e fytit

Në të njëjtën mënyrë që ato ndodhin në zona të tjera të gojës, në fyt mund të shfaqen plagë ose plagë. Kur plagët shfaqen në nivelin e fytit, gjenerojnë vështirësi dhe shqetësime të mëdha për të ngrënë ushqim.

Në raste të tilla, përveç kësaj, aplikimi i pomadave bëhet pak më i vështirë dhe për këtë arsye këshillohet që të adoptohen trajtime që përfshijnë gargarë. Duke ndjekur trajtimet e treguara dhe duke ndjekur higjenën adekuate të dhëmbëve, në pak ditë është e mundur të rikuperohet shëndeti i plotë i zgavrës me gojë, si dhe të parandalohet shfaqja e saj në të ardhmen.

Konkluzione

Këto janë disa nga sëmundjet më të zakonshme që mund të prekin pjesët e ndryshme që përbëjnë zgavrën me gojë. Edhe pse çdo sëmundje mund të ndodhë për disa shkaqe, ne kemi qenë në gjendje ta shohim këtë higjiena e dobët orale dhe zakonet e këqija të të ngrënit janë dy faktorë që zakonisht shkaktojnë shumë prej tyre.

Ruajtja e higjenës së duhur orale nuk garanton shëndetin oral, por garanton ul në masë të madhe shanset për të vuajtur nga shumë prej sëmundjeve më të zakonshme. Prandaj higjienës dentare i kushtohet kaq shumë rëndësi si metoda më e mirë parandaluese për shumë probleme.

Përmirësoni shëndetin tuaj oral me këta artikuj


Sa dëshironi të shpenzoni për ujitësin e dhëmbëve?

Ne ju tregojmë opsionet më të mira me buxhetin tuaj

50 €


* Lëvizni rrëshqitësin për të ndryshuar çmimin

6 komente për "20 sëmundjet më të zakonshme të gojës"

Lini një koment

*

*

  1. Përgjegjës për të dhënat: AB Internet
  2. Qëllimi i të dhënave: Kontrolloni SPAM, menaxhimin e komenteve.
  3. Legjitimimi: Pëlqimi juaj
  4. Komunikimi i të dhënave: Të dhënat nuk do t'u komunikohen palëve të treta përveç me detyrim ligjor.
  5. Ruajtja e të dhënave: Baza e të dhënave e organizuar nga Occentus Networks (BE)
  6. Të drejtat: Në çdo kohë mund të kufizoni, rikuperoni dhe fshini informacionin tuaj.