Дали сакате да ги добиете најдобрите резултати во денталната хигиена? Заборавете на нормалното четкање или конец и почнете да користите стоматолошки наводнувач. Тие се ефикасни, безбедни, лесни за употреба и можат да ви заштедат многу посети на стоматолог.

Овде ќе ги најдете најцелосните и најнепристрасни информации за оралните наводнувачи: Споредби, анализи, мислења и цени од најдобрите модели и брендови за да можете да го изберете оној кој најмногу одговара на вашите потреби и буџет. Не губете детали и добијте ја вашата најдобра насмевка!

Споредба на најдобри орални наводнувачи

Споредете ги најважните карактеристики на најдобрите десктоп компјутери или безжични уреди на прв поглед со овие две табели.

Споредба на најдобрите наводнувачи на маса

Дизајн
Најпродаваниот
Waterpik Irrigator ultra WP100
Квалитет на цената
Waterpik Ultra Наводнувач за вода...
Чувствителни непца
Oral-B Oxyjet систем на...
Ниска цена
Aquapik 100, Стоматолошки наводнувач....
Економски
Орален или забен наводнувач...
Бренд
Ватерпик
Ватерпик
Браун Орал-Б
Оралтек САД
Про-ХЦ
Модел
WP-100 Ultra
WP-660
Oxyjet MD20
Аквапик 100
Вода систем
Тип
Работна површина
Работна површина
Работна површина
Работна површина
Работна површина
Депозит
650 ml
650 ml
600 ml
600 ml
1100 ml
Максимален притисок
100 Пси
100 Пси
ND
130 Пси
75 Пси
Нивоа на моќност
10
10
5
10
5
Видови млазници
6
4
1
5
6
Вредности
цена
108,11 €
99,99 €
69,99 €
39,80 €
54,87 €
Најпродаваниот
Дизајн
Waterpik Irrigator ultra WP100
Бренд
Ватерпик
Модел
WP-100 Ultra
Тип
Работна површина
Депозит
650 ml
Максимален притисок
100 Пси
Нивоа на моќност
10
Видови млазници
6
Вредности
цена
108,11 €
Квалитет на цената
Дизајн
Waterpik Ultra Наводнувач за вода...
Бренд
Ватерпик
Модел
WP-660
Тип
Работна површина
Депозит
650 ml
Максимален притисок
100 Пси
Нивоа на моќност
10
Видови млазници
4
Вредности
цена
99,99 €
Чувствителни непца
Дизајн
Oral-B Oxyjet систем на...
Бренд
Браун Орал-Б
Модел
Oxyjet MD20
Тип
Работна површина
Депозит
600 ml
Максимален притисок
ND
Нивоа на моќност
5
Видови млазници
1
Вредности
цена
69,99 €
Ниска цена
Дизајн
Aquapik 100, Стоматолошки наводнувач....
Бренд
Оралтек САД
Модел
Аквапик 100
Тип
Работна површина
Депозит
600 ml
Максимален притисок
130 Пси
Нивоа на моќност
10
Видови млазници
5
Вредности
цена
39,80 €
Економски
Дизајн
Орален или забен наводнувач...
Бренд
Про-ХЦ
Модел
Вода систем
Тип
Работна површина
Депозит
1100 ml
Максимален притисок
75 Пси
Нивоа на моќност
5
Видови млазници
6
Вредности
цена
54,87 €

Споредба на најдобрите патувачки наводнувачи

Дизајн
Бр. 1 во продажба
Panasonic EW1211W845 Irrigator ...
Водечка марка
Waterpik наводнувач ...
Работна површина
Waterpik наводнувач ...
Преклопување на стек
Panasonic EW-DJ10-A503 ...
Барато
морпилот - Батерија -...
Бренд
Panasonic
Ватерпик
Ватерпик
Panasonic
Хигеланд
Модел
EW1211W845
Wp-560 Бежичен
Wp-300 патник
EWDJ10
FC159
Тип
Безжичен
Безжичен
Десктоп за патување
Безжични батерии
Безжичен
Батерија на полнење
Депозит
130 ml
210 ml
450 ml
165 ml
200 ml
Притисок Макс.
85 Пси
75 Пси
80 Пси
76 Пси
100 PSi
Начини на употреба
3 нивоа
2 нивоа
3 нивоа
2 нивоа
2 нивоа
Видови млазници
1
3
3
1
1
Вредности
цена
45,87 €
109,48 €
54,99 €
-
29,99 €
Бр. 1 во продажба
Дизајн
Panasonic EW1211W845 Irrigator ...
Бренд
Panasonic
Модел
EW1211W845
Тип
Безжичен
Батерија на полнење
Депозит
130 ml
Притисок Макс.
85 Пси
Начини на употреба
3 нивоа
Видови млазници
1
Вредности
цена
45,87 €
Водечка марка
Дизајн
Waterpik наводнувач ...
Бренд
Ватерпик
Модел
Wp-560 Бежичен
Тип
Безжичен
Батерија на полнење
Депозит
210 ml
Притисок Макс.
75 Пси
Начини на употреба
2 нивоа
Видови млазници
3
Вредности
цена
109,48 €
Работна површина
Дизајн
Waterpik наводнувач ...
Бренд
Ватерпик
Модел
Wp-300 патник
Тип
Десктоп за патување
Батерија на полнење
Депозит
450 ml
Притисок Макс.
80 Пси
Начини на употреба
3 нивоа
Видови млазници
3
Вредности
цена
54,99 €
Преклопување на стек
Дизајн
Panasonic EW-DJ10-A503 ...
Бренд
Panasonic
Модел
EWDJ10
Тип
Безжични батерии
Батерија на полнење
Депозит
165 ml
Притисок Макс.
76 Пси
Начини на употреба
2 нивоа
Видови млазници
1
Вредности
цена
-
Барато
Дизајн
морпилот - Батерија -...
Бренд
Хигеланд
Модел
FC159
Тип
Безжичен
Батерија на полнење
Депозит
200 ml
Притисок Макс.
100 PSi
Начини на употреба
2 нивоа
Видови млазници
1
Вредности
цена
29,99 €

Најбаран

Кој е најдобриот стоматолошки наводнувач?

Во моментов има стотици модели на пазарот, но ова се тие 10 најдобри орални наводнувачи (десктоп и лаптоп) и омилените на шпанските корисници:

Waterpik WP-100 Ultra

Извонредни карактеристики:

 • 10 Нивоа на притисок до 100 Psi
 • Вклучени се 7 глави
 • Специфични усни импланти, ортодонција, итн.
 • Врв со ротирачки 360 степени
 • Копче на рачката
 • Резервоар од 650 ml
 • Резервна преграда
 • Печат на АДА

Иако не е врвниот модел на компанијата, WP-100 е најпродаваниот забен наводнувач во нашата земја со години.

Овој хидропулсор повеќе припаѓа на водечкиот светски бренд за орална хигиена препорачани од стоматолози, го има печатот на АДА (Американска стоматолошка асоцијација) и нејзината ефикасност е научно докажано.

Вашите спецификации се задоволуваат потребите на секој корисник, особено затоа што вклучува млазници за сите потреби.

Waterpik WP-660 Aquarius

Извонредни карактеристики:

 • 10 Нивоа на притисок до 100 Psi
 • Функција за чистење и масажа на непцата
 • Тајмер
 • Вклучени се 7 глави
 • Специфични усни импланти, ортодонција, итн.
 • Врв со ротирачки 360 степени
 • Копче на рачката
 • Резервоар од 650 ml
 • Резервна преграда
 • Печат на АДА

El WP-660 е нашата препорака за оние кои бараат наводнувач квалитетно и многу комплетно со прилагодена цена. Се наоѓа во средна цена, е од водечкиот бренд и неговите спецификации и опрема се одлични за секој корисник.

Овој хидропулсор има различни нивоа на моќност, млазници за секакви потреби и најдобрите технологии од компанијата со најмногу патенти на пазарот.

Oral-B Oxyjet

Извонредни карактеристики:

 • 5 Нивоа на притисок до 51 Psi
 • Вклучени се 4 глави
 • Копче на рачката
 • Резервоар од 600 ml
 • Технологија на микромеурчиња
 • Филтро де Аир
 • Монтирање на ѕид или маса
 • Преграда за додатоци
 • 30 дневно судење

Браун изгради добра репутација во светот на денталната хигиена и нивните наводнувачи се исто така меѓу најдобрите на пазарот.

El Оксиџет од Браун е бестселер кој се издвојува по тоа што има систем за чистење кој комбинира млаз вода под притисок со прочистен воздух, што го прави тимот а одличен избор за луѓе со чувствителни непца.

Во принцип, тоа е многу комплетен уред а корисниците се задоволни од резултатите што ги нуди. Вреди да се спомене дека максималниот притисок е помал од повеќето апарати, но од Орал Б не известија дека е препорачливо според нивните студии.

Аквапик 100

Извонредни карактеристики:

 • 10 Нивоа на притисок до 130 Psi
 • Вклучени се 7 глави
 • Назална наводнување
 • Временско предупредување
 • Автоматско исклучување
 • Копче на рачката
 • Резервоар од 600 ml
 • Резервна преграда
 • Печат на АДА
 • 5 години гаранција

Ако имате тесен буџет, не мора да се откажете од добар орален наводнувач бидејќи на пазарот има неколку опции чии цени се на дофат на сите буџети. Сакаме да го истакнеме овој модел што го имаат многу добри кориснички референци кои го пробале и што нуди 5 години гаранција.

Aquapik од брендот Oralteck Usa е Сертифициран од ADA, има одлични спецификации, најкомплетна опрема и а навистина прилагодена цена во однос на конкуренцијата.

Про-HC воден систем

Извонредни карактеристики:

 • 5 Нивоа на притисок до 75 Psi
 • Вклучени се 11 глави
 • Назална наводнување
 • Врв со ротирачки 360 степени
 • Копче на рачката
 • Резервоар од 1100 ml
 • Резервна преграда

Другиот економски хидропропелер кој се издвојува над останатите е уред на марката Про-ХЦ, конкретно ВОДЕН СИСТЕМ ПРЕМИУМ, кои ги анализиравме и на нашата веб-страница.

Тоа е производ кој Се издвојува пред се по бројот на вклучени глави и по неговото основно, но ефективно и едноставно работење. Освен што ја подобрува оралната хигиена, има две глави за назална наводнување.

Waterpik WP-560 Wireless

Извонредни карактеристики:

 • 3 Нивоа на притисок до 75 Psi
 • Вклучени се 4 глави
 • Специфични усни импланти, ортодонција, итн.
 • Врв со ротирачки 360 степени
 • Резервоар од 210 ml
 • Батерија на полнење
 • Печат на АДА

И покрај неговата натпросечна цена, Wp-560 Тој е еден од најпродаваните преносливи хидропулсори кај нас. Неговите целосни спецификации и искуството на брендот го прават безбеден облог.

Се издвојува над просекот во подобар квалитет на материјали, поголем капацитет на резервоарот, поголема автономија на батеријата и со тоа што вклучува специјални млазници за импланти и за ортодонција.

Panasonic EW1211W845

Извонредни карактеристики:

 • Притисок до 85 Psi и 1400 импулси во минута
 • 3 режими (ВОЗДУХ ВО НОРМАЛНО, ВОЗДУХ ВО МЕК, ЈЕТ)
 • Вклучени се 2 глави
 • Врв со ротирачки 360 степени
 • Копче на рачката
 • Резервоар од 130 ml
 • Батерија на полнење

најдобар Панасоник наводнувачи Тие се модели на батерии и овој безжичен орален наводнувач е еден од уредите со најквалитетна цена на пазарот. Ова го позиционираше како еден од најпродаваните во нашата земја, над дури и вода пик.

Тоа е уред со добра моќност и три начини на работа кои овозможуваат да се добијат многу добри резултати во оралната хигиена. Единствениот недостаток во однос на другите модели е малиот капацитет на резервоарот, поради што треба да се полни повеќе пати.

Waterpik WP-300 патник

Извонредни карактеристики:

 • 3 Нивоа на притисок до 80 Psi
 • Вклучени се 4 глави
 • Специфични усни импланти, ортодонција, итн.
 • Резервоар од 450 ml за 60 секунди
 • Компактен дизајн
 • Транспортна торба
 • Печат на АДА

Како што сугерира неговото име, WP 300 е модел на работна површина со дизајн и карактеристики што го олеснуваат носењето каде и да патуваме.

За ова имаат ја намали својата големина и го дизајнирале на таков начин што може да се чува во вклучена мала патна торба.

Исто така го има компатибилност со електричната мрежа на различни земји, што го прави добра пренослива алтернатива за моделите на батерии.

Орално-Б 2 во 1

Што се однесува до 2-во-1 орални наводнувачи со наводнувач и четка стоматолошки неприкосновен лидер е овој бренд хидропулсор Орално-Б. Во истиот комплет имаме а електрична четка за заби водечка марка и хидропулсор за да се изврши орално наводнување по секое четкање.

Исто така, не сакаме да заборавиме уште еден модел 2-во-1 што го анализиравме, а тоа е Waterpik WP900. Иако не е толку популарен кај корисниците, го произведува компанијата со најдобрите стоматолошки наводнувачи на пазарот.

Доколку сè уште немате електрична четка за заби, таа е најдобрата опција за Добијте целосна дентална хигиена дома.

Миење: славина за наводнување без мотор

Дали сакате немоторизиран засилувач кој не создава бучава и не троши електрична енергија? The Sowash има речиси 100 мислења и просечен резултат од 4.2 над 5 година од корисниците кои го купиле.

Неговата цена е пониска од другите модели кои се поврзани со чешмата и над неа е од најпродаваните и најдобро ценетите.

Кој стоматолошки наводнувач да се купи?

Сега има стотици модели од различни марки со различни спецификации, дизајни и цени. Ова го отежнува изборот на добар орален наводнувач за секој од нив.

Најважното нешто во хидропулсорот е тој да е ефикасен при елиминација на бактерии и остатоци од храна кои може да останат во усната шуплина по четкањето.

Почнувајќи од оваа база, има одредени поважни спецификации, како што се поставките за притисок или капацитетот на резервоарот, и други помалку релевантни како што се дизајнот или нивото на звукот.

Водич за избор на најдобар орален наводнувач

Ова се главните карактеристики што треба да се земат предвид да го избереме најдобриот наводнувач за вас:

Тип на уред

Прво, најчесто е да се избере десктоп модел со електрична пумпа, но има луѓе кои претпочитаат а Пренослив забен наводнувач да го носите на вашите патувања или дури и на едно без мотор.

Режими на притисок и дентален туш

Една од главните карактеристики што ни овозможува правилно чистење е моќноста и квалитетот на водениот млаз. Наша препорака е да изберете модели кои имаат најголема можна моќност, но секогаш се прилагодливи, да можеме да го прилагодиме на нашите потреби. Високата, но нерегулирана моќност може да биде досадна за некои луѓе.

Покрај различните моќи, исто така има различни млазови вода и апарати со можност за избор на различни начини на употреба. Има млазници со повеќе отчукувања во минута, млазници што одат измешани со воздушни меури па дури и шприц режим на масажа.

Депозитен капацитет

На некои модели големината на резервоарот Тоа не е доволно за целосно чистење, па ќе мора да го наполните некаде во текот на истото. Ова на почетокот изгледа неважно, но со текот на времето може да стане досадно, особено ако е многу мал и треба да пополнувате неколку пати по употреба.

Видови млазници

Покрај стандардните усти за здрави протези, постојат специфични усти за корисници кои користат ортодонција или имаат забни импланти. Ако сакаме да постигнеме добри резултати, ве советуваме да го земете предвид ова при изборот на најдобриот наводнувач за вас.

Исто така, вреди да се спомене дека постојат модели со фиксни млазници и со Усни кои се ротираат и овозможуваат полесен пристап до сите области на устата.

Достапност на резервни делови и/или додатоци

Пред да изберете хидропулсор треба да се уверите во тоа достапни се барем млазници за замена што ќе ви треба. Овие млазници имаат корисен век на траење од неколку месеци и потребно е да се заменат, како четката за заби.

Купувањето на модел од познати брендови гарантира дека резервните делови ќе бидат достапен долго време.

Ниво на бучава и дизајн

Иако тие се карактеристики кои не влијаат директно на перформансите Од оралниот наводнувач, има луѓе кои придаваат големо значење на двата аспекти. Бучавата е неизбежна на наводнувачите на струја, но тоа е вистина некои гаџети се поискрени од другите. Ако она што го сакате е целосна тишина при орално наводнување ќе треба да изберете еден од моделите без мотор кои се приклучени во чешмата.

Разновидноста на дизајни е голема, имајќи можност да изберете различни бои и исто така различни големини. Постојат дури и некои компактни погони на клупа дизајнирани за патување, како што е waterpik wp-300 патник. Некои апарати може да се закачат на ѕидот, нешто што може да се цени на мали простори.

Цена и гаранција за наводнувачи за заби

Ефективноста на наводнувачите и општото задоволство на корисниците значеше дека во последните години побарувачката е зголемена. Како што расте побарувачката, се појавија безброј нови производители кои се појавија на пазарот копии од најдобрите брендови. Овие брендови немаат искуство или гаранции ефикасност како што е Waterpik, која е одобрена од ADA и која ги иновира и патентира своите технологии повеќе од 30 години.

Јасно е дека не секој може да си ги дозволи најдобрите модели на пазарот, но сено Евтини стоматолошки наводнувачи кои нудат многу добри резултати. На нашата веб-страница можете да најдете повеќе од еден со добар квалитет и многу добри мислења од корисниците.

Мислење на корисниците

Мислењето на другите корисници кои го пробале оралниот наводнувач е добра референца за да знаете какви резултати нуди. Секој човек е различен, но хидропулсорот кој има многу оценки и добива висока просечна оценка веројатно нема да не разочара.

Најдобрите марки на орални наводнувачи

Еден чекор над се е Waterpik, светски лидер во стоматолошки наводнувачи со десетици патенти и научни студии кои ги поддржуваат нивните производи. Иако е еден од најпродаваните, не е единствениот со добри бустери.

Кликнете на нив за да пристапите до сите информации за најистакнатите брендови и нивните најдобри модели:

[su_row][su_column size=”1/2″ центар=”не” class=”»] [/su_column][/su_row]

Што е стоматолошки наводнувач?

Орален наводнувач или туш за заби е едноставно уред кој користи a пулсирачки млаз вода под притисок да се отстранат остатоците од храна и бактериска плоча дека тие се спротивставуваат на секојдневното четкање.

Овој метод е познат како орално наводнување и добиј да стигнат до тешки области на усната шуплина, како што се интерденталните области, линијата на непцата или пародонталниот џеб.

како работи стоматолошкиот наводнувач

Сите наводнувачи имаат многу сличен систем и во основа се составени од а резервоар за вода, пумпа и млазница каде да се примени млазот под притисок.

Некои модели вклучуваат подобрувања како на пр различни млазници, различни прилагодливи нивоа на притисок, па дури и опција за масажа или белење на забите. Меѓу различните млазници можеме да најдеме специфични за ортодонцијаДа импланти и се вклучени јазичен.

Често поставувани прашања за оралниот наводнувач

Вообичаени сомнежи за хидропулсорите

Кога е неопходно да се користи хидропулсор?

Тие се погодни за секого кои настојуваат да добијат подобра дентална хигиена во својот дом, со што помагаат да се превенираат болести на устата. Не треба да имате проблеми за да ги користите, па дури има и модели за деца, но секогаш треба да се користи во овие случаи:

 • Пациенти со загради кои го отежнуваат чистењето
 • Пациенти со забен импланти
 • Пациенти со гингивитис или периодинитис

Колку пати на ден се користи оралниот наводнувач?

Може да се користи после секое четкање на забите, се додека е помалку од 5 минути на секои два часа

Дали водата од чешма работи?

Наводнувачи работи со нормална вода од чешма, не е неопходно да се користи минерална вода или да се користат какви било адитиви.

Дали повеќе луѓе можат да го користат?

на млазниците се заменливи и генерално доаѓаат во различни бои, така што еден хидропулсор може да се користи од различни членови на семејството.

Дали може да се користи со миење уста?

Иако не е потребно, може да се додаде и плакнење за уста во максимален сооднос 1:1. Не се препорачува употреба на други адитиви како бикарбонат или хлор.

Видови орални наводнувачи

Моментално можеме да купиме три вида на уреди за орално наводнување:

 • Наводнувач на маса: Треба да ги вклучите во електричната мрежа и тие се најчести. Како општо правило, тие се оние што нудат подобри перформанси, повеќе начини на употреба и број на млазници. Тие можат да бидат модели едноставни или два-во-едно наводнувачи, кои исто така го вклучуваат електрична четка за заби.
 • Преносни наводнувачи: Тие се безжични модели кои вградете батерија на полнење. Овие уреди се најдобрата опција доколку сакате да ги однесете од дома или ако имате малку простор во вашата бања.
 • Кран за наводнување на забите без мотор: Овој тип апарати тие се најмалку продадени, но тие имаат некои предности. Доста е со поврзете ги директно со чешмата а бидејќи немаат мотор не им треба струја и тие не прават бучава.

Каде да купите орален наводнувач?

Без разлика дали ќе го изберете овој модел или кој било друг Наша препорака е да го купите онлајн во Амазон. Тие имаат Многу брендови, најдобри онлајн цени, евтина и брза испорака и исто така можете да ги вратите вашите набавки без проблеми. Со нив работиме со години и не сме имале проблем.

Најпродавани орални наводнувачи

Ви кажавме кои се најдобрите модели на пазарот, но овие производи не секогаш се поклопуваат со најпродаваните. Подолу можете да видите а листа која автоматски се ажурира со најпродаваните стоматолошки наводнувачи во моментот:

4 коментари на «»

  • Здраво Марија. Не го спомнуваш моделот што треба да ти помогне. Како и да е, на веб имате пристап до податоците на техничката служба на брендот за Шпанија.

   одговорот
 1. Многу комплетна статија !! Тие дури спомнуваат и наводнувач за заби од оние што се поврзуваат со чешмата 🙂 (ги сакам). Имам користено so wash и вистината е дека квалитетот е ... редовен бидејќи водата излегува преку приклучокот до чешмата меѓу другото. За оние од вас кои повеќе сакаат наводнувачи за заби, има и други брендови кои се подобри од So Wash, како што се Kler ..., Ban ...
  Да уживате во наводнувачите и не заборавајте да одите на забар од време на време дека едното не го одзема другото 🙂

  одговорот
  • Ви благодариме многу Ана, се стремиме да создаваме објективна и квалитетна содржина. поздрав

   одговорот

Оставете коментар

*

*

 1. Одговорен за податоците: AB Internet
 2. Цел на податоците: Контролирајте СПАМ, управување со коментари.
 3. Легитимација: Ваша согласност
 4. Комуникација на податоците: Податоците нема да бидат соопштени на трети лица освен со законска обврска.
 5. Складирање на податоци: База на податоци хостирани од Occentus Networks (ЕУ)
 6. Права: Во секое време можете да ги ограничите, вратите и избришете вашите информации.