Apa sampeyan pengin entuk asil paling apik babagan Kebersihan Gigi? Lali babagan nyikat utawa flossing normal lan miwiti nggunakake Dental Irrigator. Dheweke efektif, aman, gampang digunakake lan bisa ngirit akeh kunjungan menyang dokter gigi.

Ing kene sampeyan bakal nemokake informasi paling lengkap lan ora bias babagan irigasi lisan: Perbandingan, analisis, panemu lan rega saka model lan merek paling apik supaya sampeyan bisa milih sing paling cocog karo kabutuhan lan anggaran sampeyan. Aja kelangan rincian lan entuk eseman sing paling apik!

Best Oral Irrigators Comparison

Bandhingake fitur paling penting saka desktop paling apik utawa piranti tanpa kabel kanthi cepet karo rong tabel iki.

Best Tabletop Irrigators Comparison

Desain
Paling laris
Waterpik Irrigator ultra WP100
Kualitas rega
Waterpik Water Irigator...
Gusi sensitif
Oral-B Oxyjet Dental Irrigator...
rega murah
Aquapik 100 - Irigasi Gigi ...
Ekonomi
Irigasi Oral utawa Gigi ...
Brand
waterpik
waterpik
Braun Oral-B
Oralteck USA
Pro-HC
Model
WP-100 Ultra
WP-660
Oxyjet MD20 Kab
Aquapic 100
Sistem banyu
Tipo
Desktop
Desktop
Desktop
Desktop
Desktop
Simpenan
650 ml
650 ml
600 ml
600 ml
1100 ml
Tekanan maksimum
100 Psi
100 Psi
ND
130 Psi
75 Psi
Tingkat daya
10
10
5
10
5
Jinis Nozzles
6
4
1
5
6
Nilai
Rega
99,90 €
64,99 €
41,95 €
39,90 €
53,87 €
Paling laris
Desain
Waterpik Irrigator ultra WP100
Brand
waterpik
Model
WP-100 Ultra
Tipo
Desktop
Simpenan
650 ml
Tekanan maksimum
100 Psi
Tingkat daya
10
Jinis Nozzles
6
Nilai
Rega
99,90 €
Kualitas rega
Desain
Waterpik Water Irigator...
Brand
waterpik
Model
WP-660
Tipo
Desktop
Simpenan
650 ml
Tekanan maksimum
100 Psi
Tingkat daya
10
Jinis Nozzles
4
Nilai
Rega
64,99 €
Gusi sensitif
Desain
Oral-B Oxyjet Dental Irrigator...
Brand
Braun Oral-B
Model
Oxyjet MD20 Kab
Tipo
Desktop
Simpenan
600 ml
Tekanan maksimum
ND
Tingkat daya
5
Jinis Nozzles
1
Nilai
Rega
41,95 €
rega murah
Desain
Aquapik 100 - Irigasi Gigi ...
Brand
Oralteck USA
Model
Aquapic 100
Tipo
Desktop
Simpenan
600 ml
Tekanan maksimum
130 Psi
Tingkat daya
10
Jinis Nozzles
5
Nilai
Rega
39,90 €
Ekonomi
Desain
Irigasi Oral utawa Gigi ...
Brand
Pro-HC
Model
Sistem banyu
Tipo
Desktop
Simpenan
1100 ml
Tekanan maksimum
75 Psi
Tingkat daya
5
Jinis Nozzles
6
Nilai
Rega
53,87 €

Best Travel Irrigators Comparison

Desain
No 1 ing Sales
Irigator Panasonic EW1211W845...
Merek Utama
Irigasi Waterpik...
Desktop
Irigasi Waterpik...
Tumpukan Lipat
Panasonic EW-DJ10-A503...
Barato
Morpilot Dental Irrigator...
Brand
Panasonic
waterpik
waterpik
Panasonic
hyggeland
Model
EW1211W845
Wp-560 Tanpa Kabel
Wp-300 lelungan
EWDJ10
FC159
Tipo
Nirkabel
Nirkabel
Travel Desktop
Baterei Nirkabel
Nirkabel
Baterei sing bisa diisi ulang
Simpenan
130 ml
210 ml
450 ml
165 ml
200 ml
Tekanan Max.
85 Psi
75 Psi
80 Psi
76 Psi
100 Psi
Mode panggunaan
3 tingkat
2 tingkat
3 tingkat
2 tingkat
2 tingkat
Jinis Nozzles
1
3
3
1
1
Nilai
Rega
48,58 €
69,99 €
54,99 €
24,99 €
31,99 €
No 1 ing Sales
Desain
Irigator Panasonic EW1211W845...
Brand
Panasonic
Model
EW1211W845
Tipo
Nirkabel
Baterei sing bisa diisi ulang
Simpenan
130 ml
Tekanan Max.
85 Psi
Mode panggunaan
3 tingkat
Jinis Nozzles
1
Nilai
Rega
48,58 €
Merek Utama
Desain
Irigasi Waterpik...
Brand
waterpik
Model
Wp-560 Tanpa Kabel
Tipo
Nirkabel
Baterei sing bisa diisi ulang
Simpenan
210 ml
Tekanan Max.
75 Psi
Mode panggunaan
2 tingkat
Jinis Nozzles
3
Nilai
Rega
69,99 €
Desktop
Desain
Irigasi Waterpik...
Brand
waterpik
Model
Wp-300 lelungan
Tipo
Travel Desktop
Baterei sing bisa diisi ulang
Simpenan
450 ml
Tekanan Max.
80 Psi
Mode panggunaan
3 tingkat
Jinis Nozzles
3
Nilai
Rega
54,99 €
Tumpukan Lipat
Desain
Panasonic EW-DJ10-A503...
Brand
Panasonic
Model
EWDJ10
Tipo
Baterei Nirkabel
Baterei sing bisa diisi ulang
Simpenan
165 ml
Tekanan Max.
76 Psi
Mode panggunaan
2 tingkat
Jinis Nozzles
1
Nilai
Rega
24,99 €
Barato
Desain
Morpilot Dental Irrigator...
Brand
hyggeland
Model
FC159
Tipo
Nirkabel
Baterei sing bisa diisi ulang
Simpenan
200 ml
Tekanan Max.
100 Psi
Mode panggunaan
2 tingkat
Jinis Nozzles
1
Nilai
Rega
31,99 €

Paling dikarepake

Apa Irrigator Gigi Paling Apik?

Saiki ana atusan model ing pasar, nanging iki sing 10 irrigator lisan paling apik (desktop lan laptop) lan favorit pangguna Spanyol:

Waterpik WP-100 Ultra

Kasedhiya naskah

  • 10 Tingkat Tekanan nganti 100 Psi
  • 7 Kepala Klebu
  • Implan Mouthpieces Spesifik, Ortodontik, lsp.
  • 360 derajat puteran tip
  • Tombol ing Handle
  • 650 ml reservoir
  • Kompartemen cadangan
  • ADA segel

Sanajan dudu model paling dhuwur ing perusahaan, WP-100 yaiku irrigator dental paling laris ing negara kita kanggo taun.

Hydropulsor iki kalebu merek terkemuka ing donya babagan kebersihan lisan dianjurake dening dokter gigi, nduweni segel saka ADA (American Dental Association) lan efektifitase wis bukti ilmiah.

Spesifikasi sampeyan ketemu kabutuhan pangguna apa wae, utamané amarga kalebu muncung kanggo kabeh kabutuhan.

Waterpik WP-660 Aquarius

Kasedhiya naskah

  • 10 Tingkat Tekanan nganti 100 Psi
  • Fungsi reresik lan pijet gusi
  • Timer
  • 7 Kepala Klebu
  • Implan Mouthpieces Spesifik, Ortodontik, lsp.
  • 360 derajat puteran tip
  • Tombol ing Handle
  • 650 ml reservoir
  • Kompartemen cadangan
  • ADA segel

El WP-660 punika Rekomendasi kita kanggo sing looking for a irrigator kualitas lan lengkap banget karo rega sing diatur. Iku ing sawetara rega medium, iku saka account anjog lan specifications lan peralatan banget kanggo pangguna sembarang.

Hydropulsor iki wis macem-macem tingkat daya, nozzles kanggo kabeh jinis kabutuhan lan teknologi paling apik saka perusahaan kanthi paten paling akeh ing pasar.

Oral-B Oxyjet

Kasedhiya naskah

  • 5 Tingkat Tekanan nganti 51 Psi
  • 4 Kepala Klebu
  • Tombol ing Handle
  • 600 ml reservoir
  • Teknologi microbubble
  • Filter Aire
  • Tembok utawa Table Mount
  • Kompartemen Aksesori
  • 30 dina nyoba

Braun wis mbangun reputasi apik ing donya kesehatan dental lan irrigators sing uga antarane paling apik ing pasar.

El Oxyjet dening braun iku bakul paling sing stands metu kanggo duwe sistem reresik sing nggabungake jet banyu bertekanan karo hawa sing diresiki, kang ndadekake tim a pilihan banget kanggo wong karo gums sensitif.

Umumé, iku piranti sing lengkap banget lan pangguna wareg karo asil sing ditawakake. Iku worth sebutno sing meksa maksimum luwih murah tinimbang paling Perkakas, nanging saka Oral B dheweke wis ngandhani yen luwih becik miturut pasinaon.

Aquapic 100

Kasedhiya naskah

  • 10 Tingkat Tekanan nganti 130 Psi
  • 7 Kepala Klebu
  • Irigasi Nasal
  • Warning Wektu
  • Mati otomatis
  • Tombol ing Handle
  • 600 ml reservoir
  • Kompartemen cadangan
  • ADA segel
  • Garansi 5 Taun

Yen sampeyan duwe anggaran sing sithik, sampeyan ora kudu nyerahake irigasi lisan sing apik amarga ana sawetara opsi ing pasar kang prices ing jangkoan kabeh budget. Kita pengin nyorot model iki sing ana referensi panganggo apik banget sing wis nyoba lan apa nawakake Garansi 5 taun.

Aquapik saka merek Oralteck Usa yaiku Sertifikasi ADA, wis specifications banget, peralatan paling lengkap lan a rega diatur tenan relatif kanggo kompetisi.

Pro-HC Water System

Kasedhiya naskah

  • 5 Tingkat Tekanan nganti 75 Psi
  • 11 Kepala Klebu
  • Irigasi Nasal
  • 360 derajat puteran tip
  • Tombol ing Handle
  • 1100 ml reservoir
  • Kompartemen cadangan

Hydropropeller ekonomi liyane sing ana ing ndhuwur liyane yaiku piranti merek kasebut Pro-HC, khusus ing SISTEM AIR PREMIUM, sing uga wis analisa ing situs web kita.

Iki produk sing Iku stands metu ndhuwur kabeh ing nomer kepala klebu lan ing operasi dhasar nanging efektif lan prasaja. Saliyane kanggo nambah kebersihan lisan, wis loro kepala kanggo irigasi irung.

Waterpik WP-560 Wireless

Kasedhiya naskah

  • 3 Tingkat Tekanan nganti 75 Psi
  • 4 Kepala Klebu
  • Implan Mouthpieces Spesifik, Ortodontik, lsp.
  • 360 derajat puteran tip
  • 210 ml reservoir
  • Baterei sing bisa diisi ulang
  • ADA segel

Sanajan regane ndhuwur rata-rata, ing Wp-560 Iki minangka salah sawijining hidropulsor portabel sing paling laris ing negara kita. Spesifikasi lengkap lan pengalaman merek nggawe taruhan sing aman.

Stands metu ndhuwur rata-rata ing kualitas bahan sing luwih apik, kapasitas tank sing luwih gedhe, otonomi baterei luwih akeh lan kalebu nozzle khusus kanggo implan lan kanggo ortodontik.

Panasonic EW1211W845 Kab

Kasedhiya naskah

  • Tekanan nganti 85 Psi lan 1400 pulsa saben menit
  • 3 mode (AIR IN NORMAL, AIR IN SOFT, JET)
  • 2 Kepala Klebu
  • 360 derajat puteran tip
  • Tombol ing Handle
  • 130 ml reservoir
  • Baterei sing bisa diisi ulang

paling Irigasi Panasonic Kab Iki minangka model baterei lan irigasi oral tanpa kabel iki salah sawijining piranti kanthi rega kualitas paling apik ing pasar. Iki wis dipanggonke minangka salah siji sing paling laris ing negara kita, ndhuwur malah waterpik.

Iku piranti karo daya apik lan telung mode operasi kanggo asil apik banget ing kebersihan lisan. Kerugian mung dibandhingake karo model liyane yaiku kapasitas tank sing kurang, sing mbutuhake ngisi maneh.

Waterpik WP-300 Traveler

Kasedhiya naskah

  • 3 Tingkat Tekanan nganti 80 Psi
  • 4 Kepala Klebu
  • Implan Mouthpieces Spesifik, Ortodontik, lsp.
  • 450 ml reservoir kanggo 60 detik
  • Desain kompak
  • Tas Angkut
  • ADA segel

Minangka jenenge, WP 300 minangka model saka desktop kanthi desain lan fitur sing gampang digawa menyang ngendi wae.

Kanggo iki padha duwe suda ukurane lan padha wis dirancang ing kuwi cara sing bisa disimpen ing tas travel cilik klebu.

Sampeyan uga duwe kompatibilitas karo jaringan listrik saka macem-macem negara, nggawe alternatif portabel apik kanggo model baterei.

Oral-B 2 in 1

Ing istilah Irigasi oral 2-in-1 kanthi irigasi lan sikat dental pimpinan undisputed punika hydropulsor merek iki Lisan-B. Ing kit padha kita duwe a sikat untu listrik merek terkemuka lan hydropulsor kanggo nindakake irigasi lisan sawise saben sikat.

Kita uga ora pengin lali model 2-in-1 liyane sing wis dianalisis, ing Waterpik WP900 Kab. Sanajan ora populer karo pangguna, diprodhuksi dening perusahaan kanthi irrigator dental paling apik ing pasar.

Yen sampeyan isih ora duwe sikat untu listrik, iku pilihan sing paling apik kanggo njaluk karesikan dental lengkap ing omah.

Sowash: Faucet Irrigator tanpa Motor

Apa sampeyan pengin booster non-motor sing ora rame lan ora nganggo daya listrik? Sowash wis meh 100 panemu lan skor rata-rata saka 4.2 saka 5 dening pangguna sing wis tuku.

Rega luwih murah tinimbang model liyane sing disambungake menyang tunyuk lan ndhuwur saka paling laris lan paling larang.

Kang Dental Irrigator tuku?

Saiki ana atusan model saka macem-macem merek karo specifications beda, designs lan prices. Iki nggawe angel milih irigasi lisan sing apik kanggo saben wong.

Sing paling penting ing hydropulsor yaiku efektif ing eliminasi bakteri lan lebu panganan sing bisa tetep ana ing rongga lisan sawise sikat.

Wiwit saka basa iki, ana specifications tartamtu luwih penting, kayata setelan tekanan utawa kapasitas tank, lan liya-liyane sing kurang relevan kayata desain utawa tingkat swara.

Pandhuan kanggo Milih Irigator Lisan Paling Apik

Iki minangka ciri utama kanggo nimbang kanggo milih irigasi sing paling apik kanggo sampeyan:

Jinis piranti

Wiwitane sing paling umum yaiku milih model desktop karo pump elektrik, nanging ana wong sing seneng a irrigator dental portabel kanggo njupuk ing lelungan utawa malah siji tanpa mesin.

Tekanan lan Mode Siram Gigi

Salah sawijining ciri utama sing nyedhiyakake reresik sing bener yaiku daya lan kualitas jet banyu. Rekomendasi kita yaiku milih model sing nduweni daya paling dhuwur nanging tansah bisa diatur, supados saged nyelarasaken kaliyan kabetahan kita. Daya dhuwur nanging ora diatur bisa ngganggu kanggo sawetara wong.

Saliyane kekuwatan sing beda, uga ana macem-macem jet banyu lan Perkakas karo kamungkinan kanggo milih macem-macem mode panggunaan. Ana jet karo luwih ngalahake saben menit, jet sing lunga dicampur karo gelembung udara malah muncrat mode pijet.

Kapasitas simpenan

Ing sawetara model ukuran tank Ora cukup kanggo nindakake reresik lengkap, dadi sampeyan kudu ngisi maneh ing wektu kasebut. Iki ing wiwitan katon ora penting nanging liwat wektu bisa dadi ngganggu, utamané yen cilik banget lan sampeyan kudu ngisi kaping pirang-pirang saben nggunakake.

Jinis Nozzles

Saliyane cangkem standar kanggo gigi palsu sing sehat, ana cangkem khusus kanggo pangguna sing nggunakake ortodontik utawa sing duwe implan dental. Yen kita pengin entuk asil sing apik, disaranake sampeyan nganggep iki nalika milih irigasi sing paling apik kanggo sampeyan.

Sampeyan uga worth sebutno sing ana model karo nozzles tetep lan karo Mouthpieces sing muter lan ngidini akses luwih gampang kanggo kabeh wilayah saka tutuk.

Kasedhiyan Spare Parts lan / utawa Aksesoris

Sadurunge milih hydropulsor sampeyan kudu nggawe manawa paling nozzles panggantos kasedhiya sing bakal sampeyan butuhake. Nozzles iki duwe urip migunani sawetara sasi lan iku perlu kanggo ngganti mau, kaya sikat untu.

Tuku model saka merek sing diakoni njamin yen suku cadang bakal dadi kasedhiya kanggo dangu.

Tingkat gangguan lan Desain

Senajan padha ciri sing ora langsung mengaruhi kinerja Saka irrigator lisan, ana wong sing menehi wigati banget ing loro aspek kasebut. Swara ora bisa diendhani ing irrigators powered, nanging iku bener sawetara Gadgets luwih heartfelt saka liyane. Yen sampeyan pengin kasepen total sajrone irigasi lisan sampeyan kudu milih salah sawijining model tanpa motor sing dipasang ing tap.

Macem-macem desain apik banget, bisa milih werna lan uga beda ukuran. Malah ana sawetara thruster benchtop kompak sing dirancang kanggo lelungan, kayata waterpik wp-300 traveler. Sawetara piranti bisa digantung ing tembok, soko sing bisa ngormati ing spasi cilik.

Dental Irrigators Price lan babar pisan

Efektivitas irrigator lan kepuasan umum pangguna tegese ing taun-taun pungkasan permintaan saya tambah. Nalika permintaan mundhak, akeh manufaktur anyar sing wis diluncurake ing pasar salinan saka merek paling apik. Merek iki padha ora duwe pengalaman utawa njamin efisiensi kayata Waterpik, sing disetujoni dening ADA lan wis nggawe inovasi lan paten teknologi luwih saka 30 taun.

Cetha yen ora saben wong bisa tuku model paling apik ing pasar, nanging hay Irigasi Gigi Murah sing menehi asil apik banget. Ing situs web kita sampeyan bisa nemokake luwih saka siji kanthi kualitas apik lan panemu pangguna sing apik banget.

Mratelakake panemume pangguna

Mratelakake panemume pangguna liyane sing wis nyoba irrigator lisan iku referensi apik kanggo ngerti apa asil nawakake. Saben wong beda-beda, nanging hydropulsor sing nduweni akeh rating lan entuk tandha rata-rata dhuwur ora bisa nguciwani kita.

Merk Irigasi Oral Paling Apik

Siji langkah ndhuwur kabeh yaiku Waterpik, pimpinan donya ing irrigators dental karo Welasan paten lan studi ilmiah sing ndhukung produke. Senajan iku salah siji sing paling laris, iku ora mung siji karo boosters apik.

Klik kanggo ngakses kabeh informasi babagan merek sing paling misuwur lan model sing paling apik:

[su_row][su_column size=”1/2″ center=”no” class=””] [/su_column][/su_row]

Apa itu Irrigator Gigi?

Irigasi lisan utawa pancuran dental mung minangka piranti sing nggunakake a pulsating jet banyu meksa kanggo mbusak lebu pangan lan plak bakteri sing padha nolak brushing saben dina.

Cara iki dikenal minangka irigasi oral lan entuk tekan wilayah sing angel saka rongga lisan, kayata area interdental, garis gusi utawa kantong periodontal.

carane irrigator dental dianggo

Kabeh irrigators duwe sistem banget padha lan Sejatine dumadi saka a tank banyu, pump lan nozzle ngendi kanggo aplikasi jet tekanan.

Sawetara model nggabungake dandan kayata nozzles beda, macem-macem tingkat meksa luwes, lan malah pijet utawa waos pilihan whitening. Antarane nozzles beda kita bisa nemokake khusus kanggo ortodontik, kanggo implan lan malah lingual.

Pitakonan sing Sering Ditakoni Babagan Irigasi Oral

Mamang umum babagan hydropulsors

Nalika sampeyan kudu nggunakake hydropulsor?

Padha cocok kanggo sapa wae sing ngupaya kanggo entuk karesikan dental sing luwih apik ing omahe dhewe, saengga mbantu nyegah penyakit lisan. Sampeyan ora perlu duwe alangan kanggo nggunakake, lan malah ana model kanggo anak, nanging kudu tansah digunakake ing kasus iki:

  • Pasien nganggo braces sing nggawe reresik angel
  • Pasien implan gigi
  • Pasien karo gingivitis utawa periodintitis

Pira kaping dina irigasi lisan digunakake?

Bisa digunakake sawise saben sikat untu, anggere kurang saka 5 menit saben rong jam

Apa Tutul Banyu Bisa?

Irigasi bisa nganggo banyu tap biasa, ora perlu nggunakake banyu mineral utawa nggunakake aditif apa wae.

Apa akeh wong bisa nggunakake?

ing nozzles bisa diijolake lan umume teka ing macem-macem werna, dadi siji hidro-propelan bisa digunakake dening macem-macem anggota kulawarga.

Apa bisa digunakake karo Mouthwash?

Sanajan ora perlu, bisa ditambahake mouthwash ing rasio maksimum 1: 1. Ora dianjurake kanggo nggunakake aditif liyane kayata bikarbonat utawa klorin.

Jinis-jinis Irigasi Oral

Saiki kita bisa tuku telung jinis piranti kanggo irigasi lisan:

  • Irigator Tabletop: Sampeyan kudu plug menyang jaringan listrik lan padha sing paling umum. Minangka aturan umum, padha sing nawakake kinerja luwih, mode liyane saka nggunakake lan nomer nozzles. Padha bisa dadi model irrigator prasaja utawa loro-ing-siji, kang uga incorporate ing sikat untu listrik.
  • Irigator Portable Kab: Padha model nirkabel sing nggabungake baterei sing bisa diisi ulang. Piranti kasebut minangka pilihan sing paling apik yen sampeyan pengin njupuk saka omah utawa sampeyan duwe papan cilik ing jedhing.
  • Faucet dental irrigator tanpa motor: Piranti jinis iki padha paling adol, nanging padha duwe sawetara kaluwihan. Cukup karo nyambung langsung menyang tunyuk lan wiwit padha ora duwe motor, padha ora perlu daya lan padha ora gawe rame.

Ngendi tuku irigator lisan?

Apa sampeyan milih model iki utawa liyane Rekomendasi kita yaiku tuku online ing Amazon. Tienen Akeh merek, prices online paling apik, kapal mirah lan cepet lan sampeyan uga bisa bali tumbas tanpa masalah. Kita wis nggarap dheweke nganti pirang-pirang taun lan ora ana masalah.

Irigasi Oral Paling laris

Kita wis ngandhani apa model sing paling apik ing pasar, nanging produk kasebut ora mesthi cocog karo sing paling laris. Ing ngisor iki sampeyan bisa ndeleng a dhaftar sing otomatis dianyari karo irrigators dental paling laris ing wayahe:

4 komentar ing ""

    • Halo Maria. Sampeyan ora nyebutake model sing kudu mbantu sampeyan. Oalah, ing web sampeyan duwe akses menyang data layanan teknis merek kanggo Spanyol.

      jawaban
  1. Artikel lengkap banget!! Padha malah sebutno irrigator dental sing nyambung menyang tunyuk 🙂 (Aku wong). Aku wis digunakake supaya wisuh lan bebener iku kualitas ... biasa wiwit banyu metu liwat sambungan kanggo tunyuk antarane liyane. Kanggo sampeyan sing luwih seneng irigasi gigi keran, ana merek liyane sing luwih apik tinimbang So Wash, kayata Kler ..., Ban ...
    Kanggo seneng irrigators lan aja lali menyang dokter gigi saka wektu kanggo wektu sing siji bab ora njupuk liyane 🙂

    jawaban
    • Matur nuwun kanthi sanget Ana, kita ngupayakake nggawe konten sing objektif lan berkualitas. salam

      jawaban

Deja un comentario

*

*

  1. Tanggung jawab kanggo data: AB Internet
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.